Mail içeriğini düzgün görüntüleyemiyorsanız lütfen tıklayınız
OYUN 2012 -  Türkiye 17. Zeka Oyunları Yarışması Başlıyor..

OYUN 2012
Türkiye 17. Zeka Oyunları Yarışması'nda son günler...

Son katılım tarihi 19 Ekim

resimler

Her yıl zeka oyunları severlerin merakla beklediği Türkiye 17. Zeka Oyunları YarışmasıOYUN 2012”ye katılmak için son tarih 19 Ekim Cuma. Yaş, cinsiyet ve eğitim gibi sınırlamalar olmadan zekâsına güvenen herkesin katılabildiği yarışma üç aşamadan oluşuyor: Eleme sınavı, yarı final ve final. Katılımın ücretsiz olduğu OYUN 2012’nin her aşamasında sorular Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlanıyor.

Yarışmaya www.tzv.org.tr adresindeki cevap formunu doldurarak ya da cevap formunu elden, mektupla, faksla Türkiye Zeka Vakfı ( ODTÜ Halıcı Yazılımevi, Teknokent - ODTÜ Ankara - 0312 210 00 20 ) merkezine ileterek katılınabilir. Ayrıca OYUN 2012 sorularına Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinden, www.eba.gov.tr ve ilk ve orta öğretim kurumlarından ulaşmak mümkün.

Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TOBB ve TÜBİTAK tarafından desteklenen OYUN 2012’nin amacı; insanların düşünme alışkanları ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmak... Yarışmada her yaş kategorisinin birincisine üçer Cumhuriyet altını ödül olarak veriliyor.

2009finalistlerHer yıl binlerce kişinin katıldığı yarışma 14 yaş altı, 14-21 yaş arası ve 21 yaş üstü olmak üzere toplam üç kategoride değerlendirilecek. Eleme sınavında başarılı olanlar 17 Kasım Cumartesi günü beş ilde (Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Antalya) yapılacak olan yarı final sınavına katılmaya hak kazanacak. Yarı finalde her kategorinin ilk sekiz derecesini alan yarışmacılar da 22 Aralık Cumartesi günü Ankara’da yapılan finale davet edilecek.

soltirnaksagtirnak İnsanlarımızın düşünme becerilerini geliştirmeyi,
çevrelerini daha iyi algılayabilmelerini ve sorunlar karşısında
daha nitelikli çözümler üretme yeteneklerini artırmayı hedefleyen
Türkiye Zeka Oyunları Yarışması, düşünen ve üreten bireylerle
“Bilgi Toplumu” olma yolunda yapılan önemli bir etkinliktir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Eleme Sınavı 16 Eylül - 19 Ekim 2012
Eleme Sınavı 16 Eylül 2012 Pazar gününden itibaren TZV web sitesinde, gazeteler ve dergilerde yayınlanmaya başlayacaktır. Sorular TZV, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve MEB Bilim Sanat Merkezleri’nden temin edilebilir. Cevaplar en geç 19 Ekim 2012 Cuma günü postayla, faksla, TZV web sitesi üzerinden veya elden vakfımıza teslim edilmiş olmalıdır.

Yarı Final Sınavı 17 Kasım 2012
Yarı Final 17 Kasım 2012 Cumartesi günü 13:00-15:00 saatleri arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Antalya’da yapılacaktır.

Final Sınavı 22 Aralık 2012
Final Sınavı 22 Aralık 2012 Cumartesi günü 13:00-16:00 saatleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

Ödül Töreni 22 Aralık 2012
Ödül töreni 22 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 19:00’da Ankara’da yapılacaktır.

Yarışma Koşulları
• Yarışma, yaş, tahsil vb. sınırlamalar olmadan herkese açıktır. Yarışmanın tüm aşamaları ücretsizdir.

• Değerlendirmeler 14 yaş altı (1999 ve sonraki yıllarda doğanlar), 14-21 yaş arası (1991-1998 yıllarında doğanlar) ve 21 yaş üstü (1990 ve önceki yıllarda doğanlar) olmak üzere toplam üç kategoride yapılacaktır.

• Soruları herhangi bir süre kısıtlaması olmadan tek başınıza çözünüz.

• Cevaplarınızı en geç 19 Ekim 2012 Cuma günü postayla, faksla veya TZV web sitesindeki (www.tzv.org.tr) cevap formunu doldurarak vakfımıza ulaştırınız (e-posta ile gönderilen cevaplar dikkate alınmayacaktır.).

• Yarışmaya TZV web sitesi üzerinden katılanlar, soruları cevapladıktan sonra, süre bitimine kadar kaldığı yerden devam edebilir veya cevaplarını değiştirebilir. Yarışmacı sınav bitiminden sonra hangi sorudan kaç puan aldığını aynı adresten görebilir.

• Eleme ve Yarı Final sınav sonuçları TZV web sitesinde yayınlanacak, başarılı olan yarışmacıların davet mektupları internet yoluyla ulaştırılacaktır.

• Final sınavına her kategoriden 8 kişi olmak üzere toplam 24 yarışmacı katılacaktır. 13:00-16:00 saatleri arasında yapılacak final sınavında yazılı ve sözlü sorular ve oyunlar yer alabilecektir. Final sınavı tv, radyo, internet gibi ortamlarda canlı veya sonradan yayınlanabilecektir.

• Finale katılan tüm yarışmacılara katılım belgesi, her kategorinin ilk üç derecesine şilt ve her kategorinin birincisine üçer Cumhuriyet altını verilecektir.

• Yarışmadaki her türlü soru, oyun ve fikre ait telif hakları Türkiye Zeka Vakfı’na aittir. Yazılı izin alınmadan alıntı ya da uyarlama yapılamaz.

• Türkiye Zeka Oyunları Yarışmalarında soruların çözümleri açıklanmamaktadır.

• Türkiye Zeka Vakfı yarışma koşullarında ve takviminde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

• Yarışmaya katılanlar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.

sponsorlar

Türkiye Zeka Vakfı www.tzv.org.tr
Bilgi için: 0 (312) 210 00 20